Наш рідний ДРОГОБИЧ
Четвер, 06.08.2026, 10:39
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]

Найактивніші користувачі (кількість повідомлень, репутація)

• RedDevil 807; 1
  • Yur@boss 786; 4
  • Vyshyvanka 550; 2
  • Divine 328; 2
  • Saburo19 271; 1
  • nazand 195; 0
  • BriKeL 77; 1
  • пятка 68; 0
  • miro 40; 0
  • BASTET 39; 0
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Історії для душі.....
    VyshyvankaДата: Неділя, 20.04.2008, 20:22 | Повідомлення # 1
    експерт
    Група: Перевірені
    Репутація: 2
    Статус: Офлайн
    Що ж, назва цієї теми про все сама говорить....Можливо тут кожен знайде щось своє.....

VyshyvankaДата: Неділя, 20.04.2008, 20:25 | Повідомлення # 2
    експерт
    Ангел.....
    Одного разу малюк готувався до того, щоб з’явитися на світ. І якось він запитав у Бога:
    - Мені сказали, що завтра Ти мене відправиш на землю, але як я буду там жити такий малесенький і беззахисний?
    Бог відповів йому:
    - Серед багатьох ангелів Я вибрав одного для тебе. Твій ангел буде чекати тебе, і він попіклується про тебе.
    - Але тут, на небі, щоб бути щасливим мені нічого не треба робити, окрім того, що співати і посміхатися.
    Бог сказав:
    - Твій ангел буде співати і посміхатися тобі щодня. І ти завжди будеш відчувати його любов і будеш щасливим.
    - Але як я навчусь розуміти людей, я ж зовсім не знаю їхньої мови?
    Бог сказав:
    - Твій ангел буде говорити тобі найкрасивіші та найсолодші слова, і він буде терпеливо чекати, коли ти навчишся говорити.
    - А що мені робити, якщо я захочу поспілкуватися з Тобою?
    - Твій ангел складе твої рученята разом і навчить тебе молитися.
    - Я чув, що на землі є дуже злі люди. Хто мене захистить від них?
    Бог сказав:
    - Твій ангел буде захищати тебе, навіть, якщо для цього йому потрібно буде ризикувати своїм життям.
    - Але мені там так сумно, адже я ніколи більше не побачу Тебе.
    Бог сказав:
    - Твій ангел завжди буде говорити тобі про Мене і розповість про те, як ти зможеш повернутися до Мене, хоча Я завжди буду поряд з тобою.
    ...І якраз в цю мить на небі раптом стало надзвичайно тихо, і з землі стали доноситись голоси. І малюк, який дуже боявся запізнитись, запитав:
    - Здається, мені вже час, але все ж таки, як звати мого ангела?
    - Як його звати зовсім неважливо. Називай його просто МАМОЮ.

VyshyvankaДата: Вівторок, 22.04.2008, 21:50 | Повідомлення # 3
    експерт
    Коло Радості

Одного дня селянин, який жив неподалік від монастиря, підійшов до брами й енергійно застукав у неї своєю мозолистою рукою. Коли воротар відчинив, чоловік, усміхаючись, показав йому великий кетяг соковитого винограду:
    – Брате-воротарю, – сказав селянин, – знаєте, кому я хочу подарувати цей чудовий виноград?
    – Може, настоятелеві або комусь із старших отців монастиря?
    – Ні! Вам!
    ¬¬¬– Мені?! – монах аж почервонів із радости. – Хочете дати його
    саме мені?
    ¬– Авжеж! Ви поводились зі мною як приятель і завжди допомагали мені, отож хочу, щоб ви поласували цим виноградом.
    Монах-воротар поклав виноград на тарілку й поставив її на стіл. Він довго-довго дивився на нього: який гарний і смачний виноград!
    Та ось у ченця майнула думка: «Чому не занести цей кетяг настоятелеві, щоб і його втішити?»
    Він узяв тарілку з виноградом і поніс до настоятеля.
    Настоятель і справді щиро зрадів, але пригадав собі, що в монастирі живе старий та хворий монах, і подумав: «Занесу йому цей виноград. Нехай він хоч трохи потішиться».
    І кетяг винограду потрапив до келії слабосилого ченця. Але надовго він там не затримався. Старець подумав, що виноград, напевно, сподобається кухареві, який увесь день працює, і передав виноград йому.
    Але кухар послав його монахові-паламареві, а той поніс виноград наймолодшому братові, котрий вирішив подарувати гроно іншому монахові.
    І так від монаха до монаха той виноград знову повернувся до воротаря.
    Отак замкнулось коло. Коло радості.

Не чекай, щоб хтось інший починав, ти перший маєш почати коло радості. Часто достатньо дуже маленької іскри, щоб вибухнула велика кількість динаміту. Досить іскорки доброти, щедрості й світ почне змінюватися.
    Любов – це єдиний скарб, що помножується, це єдиний дар, що росте тоді, коли його роздають.
    Любов…Даруй її, розсівай її, спорожнюй свій гаманець, свої кишені… а завтра матимеш більше, ніж сьогодні.
    Слова Ісуса Христа: «І як бажаєте, щоб вам чинили люди, чиніть їм так само».
    ( Лк. 6, 31 ).

Повідомлення відредагував Vyshyvanka - Вівторок, 22.04.2008, 21:55

DivineДата: Субота, 03.05.2008, 13:16 | Повідомлення # 4
    професіонал
    Спосіб висловлюватися
    Одного ранку, як це часто траплялося, Каліф Гарун аль-Рашід викликав відомого ворожбита і розповів йому свій сон:
    - Снилося мені, що в мене, один по одному, повипадали всі зуби - не залишилося жодного.
    - О, мій пане, це дуже поганий знак. Це означає, що всі члени сім'ї мого пана помруть і мій пан залишиться сам! - сказав ворожбит.
    Каліф так розлютився, що наказав вигнати цього ворожбита і більше ніколи не впускати в палац. Цей же сон він розповів іншому ворожбитові. Той розтлумачив його так:
    - О, мій пане, це дуже добрй сон. Він говорить про те, що ти матимеш дуже довге життя, переживеш усю свою сім'ю і будеш набагато здоровішим від них!
    Каліф зрадів:
    - Який чудовий сон!
    За таке гарне пророцтво він дав ворожбитові в нагороду сто динаріїв. А тоді покликав свого візиря, наказав йому знайти першого ворожбита і вибачитися за те, що його було вигнано з палацу. Бо насправиді перший сказав те саме, що другий, тільки по-іншому.

Навіть найжорстокішу правду можна сказати делікатно. Гречність є доказом культури серця.

• Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

Copyright MyCorp © 2026 Сайт управляється системою uCoz